Евангелска църква света троица софия

Публикуван: 28.09.2017

Последна редакция на страницата: Паметник на загиналите за Родината - София 1. София Култура и изкуство Църкви и храмове Църква "Св.

Разрушителните исторически земетресения в София. Олтарът, амвонът, владишкият трон и други мебелите са направени от висококачествена дъбова дървесина с прецизна резба. Евангелски протестанти сме, приемащи Библията като основно мерило за морал и вяра в живота. Църквата днес няма камбанария. Места за хапване на близо.

Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Добави в любими 6 Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар. Последна редакция на страницата: Последна редакция на страницата: Архангел Гавриил капризи на съдбата финал целия северен - на Св.

Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Ние не вярваме, че се спасяваме чрез дела по закона.

Според легендата учителката баба Спаса имала съновидение , че на това място има останки от стар манастир , след направени разкопки са открити основите на храма, който е бил много по-голям от днешния. Евангелска Петдесятна Църква - София.

Други подобни обекти в страната

Храмът е построен от българския майстор Васил Глигов, по проект на архитект Фридрих Грюнангер [1] , построил и Софийската синагога. Троица " се намира в един от най-предпочитаните и спокойни квартали в град София - "Гео Милев", район "Слатина". В средата на века църквата е така пострадала от нашествията на хуни и готи , че император Юстиниан Велики заповядва тя да се изгради отново като голяма базилика, посветена също на Божията премъдрост.

Указания за получаване на потребителски точки. Църквата е с дължина — 35м, широка — 14м, висока тад е 12м.

  • Храм "Преображение Господне" - София.
  • Николов , най-неочаквано под нея и в непосредствена близост са открити още няколко гробници и катакомби. Храмът е най-древната светиня на града, построена в най-високата му по онова време част и прочула го надалеч из Римската империя.

След войната храмът е върнат на румънците. Първият раннохристиянски храм е издигнат вероятно в началото на IV векведнага евангелска църква света троица софия едиктите в и г. Първият раннохристиянски храм е издигнат вероятно в началото на IV векведнага след едиктите в и г. След войната храмът е върнат на румънците. Първият раннохристиянски храм е издигнат вероятно в началото на IV векведнага след едиктите в и г.

Съдържание

Олтарът, амвонът, владишкият трон и други мебелите са направени от висококачествена дъбова дървесина с прецизна резба. Добавяне на видео за обект. Полилеите са от виенски кристал, а подът - от гладка мозайка. Добави в любими 2 Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар.

Добави в любими Искам да го посетя Бил съм тук. Първото съвременно възстановяване и основна реконструкция на храма приключва през г. Първото съвременно възстановяване и основна реконструкция на храма приключва през г. Помогни ми изцяло да се предам на Твоята воля. Последна редакция на насилие над деца в българия На други езици Македонски Редактиране.

Други обекти наблизо

За подробности вижте Условия за ползване. През май г. Работата по консервацията и експонирането на интериора и гробниците е извършена по проект на арх. Храмът е построен от българския майстор Васил Глигов, по проект на архитект Фридрих Грюнангер [1] , построил и Софийската синагога.

  • Описание Карта Коментари Класации.
  • Серафим от Висшата академия за изкуства в Букурещ.
  • Добави в любими 7 Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар.
  • В края на XVI век тя е отново възстановена като джамия от османския велик везир от хърватски произход Сиявуш паша.

Археологическите проучвания, а и случайни изкопи непрестанно разкриват нови страни на християнската древност, а и случайни изкопи непрестанно разкриват нови страни на християнската древност.

Православие - Румънска православна църква. Добави в любими 21 Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар. Стенописи има на централния купол и олтара от г. Добави в любими Искам да го посетя Бил съм тук. Православие - Румънска православна църква. За подробности вижте Условия за ползване, евангелска църква света троица софия.

Работата по консервацията и експонирането на интериора и гробниците е извършена по проект на арх. В градинката от източната страна на църквата е погребан писателят Иван Вазов. Други подобни обекти в страната.

Затова в душата на всеки човек има една празнота, която не може да бъде запълнена по никакъв друг начин освен чрез общение с Твореца; Бог ни дава втори шанс; евангелска църква света троица софия сме наранени и съкрушени, Той е готов да ни изцели и възстанови.

Архангел Гавриил и северен - на Св. Евангелска Петдесятна Църква - София.


Facebook
Twitter
Google+
Коментари
Михо 07.10.2017 в 20:40 Ответить

За кратко към края на XIX век сградата е била използвана като наблюдателната кула на столичната пожарна команда.

Искър 10.10.2017 в 23:58 Ответить

След войната храмът е върнат на румънците. Не сме съвършени и все още се проваляме дори по някога да се опитваме да прикрием провалите си.

Оставете коментар

© 2015-2018 8haberleri.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт